ФСБ у Криму прийшла з обшуками до

ФСБ у Криму прийшла з обшуками до "Свідків Єгови", є затримані - ЗМІ

Укрінформ
Співробітники ФСБ Росії проводять у Джанкої обшуки і затримання за кількома адресами підозрюваних в участі в релігійній організації "Свідки Єгови".

Про це повідомляє "Радіо Свобода". 

"Як повідомляє кореспондент російської служби Радіо Свобода, затримали керівника місцевої регіональної групи "Свідків" – "Сиваш" – Сергій Філатов. Група була зареєстрована в 2015 році і ліквідована 2017-го після заборони "Свідків Єгови" в Росії", - йдеться у повідомленні.

Російські силові структури наразі не коментують інформацію про обшуки в Джанкої, проте, російські ЗМІ стверджують, що проти Філатова відкрили кримінальну справу.

Як зазначає видання, силовики підозрюють, що місцеві "Свідки Єгови" можуть бути пов’язані з українськими спецслужбами, оскільки координувалися вони з харківського центру "Свідків Єгови". При цьому український адміністративний центр релігійної організації знаходиться у Львівській області.

Читайте також: ООН ухвалила оновлений проект "Кримської резолюції" на рівні комітету

У 2017 році Верховний суд Росії визнав Управлінський центр "Свідків Єгови" екстремістською організацією. "За даними правозахисного центру "Меморіал", у сусідній Росії з квітня минулого року 39 прибічників релігійної організації зазнали кримінального переслідування. В серпні 2018 року "Меморіал" визнав політв’язнями 29 прихильників "Свідків Єгови", яких звинувачують у тероризмі, і закликав негайно їх звільнити", - додали у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-