Окупанти відпустили затриманого вранці кримського татарина

Окупанти відпустили затриманого вранці кримського татарина

Укрінформ
Затриманого після обшуку кримського татарина Абляліма Аблямітова відпустили. Силовики тримали його в управлінні МВС, що підпорядковане російській окупаційній владі.

Про це повідомила у Фейсбуці "Кримська солідарність".

"Абляліма Аблямітова відпустили. Стало відомо, що він перебуває в управлінні МВС", - йдеться у повідомленні.

Раніше, за даними Кримської солідарності, адвокат Еміне Авамілєва прибула в управління ФСБ в Сімферополі, після чого вагітну дружину Аблямітова відпустили. Місцезнаходження ж Абляліма залишалося невідомим. 

"Були зроблені дзвінки в управління МВС, де заперечують, що Аблямітов перебуває там. Далі був зроблений дзвінок в управління ФСБ, де також заперечують присутність у них затриманого, наполягаючи, щоб звернення було повернуто до співробітників МВС", - уточнили в Кримській солідарності.

Читайте також: Вагітну дружину затриманого кримського татарина відпустили з ФСБ - адвокат

При цьому небайдужі люди продовжували збиратися біля будівлі ФСБ.

Як повідомлялося, уранці 8 листопада у будинку сім'ї кримського татарина Халіла Аблямітова, який мешкає в смт Азовське (Джанкойський район) тривав обшук. Співробітники силових структур повезли сина хазяїна Абляліма разом з його вагітною дружиною Айджан у невідомому напрямку. У будинку з родичами залишилася їх півторарічна дитина. На момент обшуку біля будинку знаходилися дві Газелі і одна легкова машина, які належать співробітникам силових структур, серед яких одинадцять осіб в масках, на формі нашивки ОМОНу. Пізніше стало відомо, що кримських татар тримають у ФСБ. МЗС України заявило, що метою переслідування кримських татар в окупованому Криму є знищення корінного народу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-