Без розподілу квот українці не зможуть рибалити на Азові - Держагентство

Без розподілу квот українці не зможуть рибалити на Азові - Держагентство

Ексклюзив
Укрінформ
Сесія українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі проводиться у Києві з метою розподілу квот на вилов, бо без цього українські рибалки не зможуть здійснювати діяльність в Азовському морі.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник голови Державного агентства рибного господарства України Андрій Кравченко.

"З 23 по 25 жовтня у Києві в одному з готельних комплексів відбувається чергова 30 сесія українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі. Мета проведення - створення належних правових засад для господарської діяльності в Азовському морі... Під час засідання комісії розглядаються виключно питання, які регулюють діяльність в частині оцінки стану запасів водних ресурсів, тобто риби і регулювання цього запасу. Стан запасів розподіляється між країнами", - сказав він.

За словами Кравченка, господарську діяльність в Азовському морі здійснюють близько 90 підприємств, які отримали дозволи та квоти на вилов риби. Наприклад, минулого року цими підприємствами було виловлено понад 37 тисяч тонн риби.

Читайте також: Депутати вимагають відкликати українців зі скандальної комісії з риболовства

"Без такого розподілу наші рибалки не мають можливості в правовому полі здійснювати господарську діяльність в Азовському морі", - пояснив він.

Кравченко додав, що проведення сесії погоджене Міністерством закордонних справ, а до складу комісії з української сторони включені представники МЗС, ДПС, Мін'юсту, Мінекології, представники промислових підприємств, які безпосередньо здійснюють господарську діяльність в Азовському морі.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України Рефат Чубаров перервав роботу російсько-української комісії з питань рибальства на Азовському морі, яка відучора проходила під Києвом, і викликав правоохоронців для видворення з України правопорушників - членів російської делегації.

Українським правоохоронцям, які прибули за його викликом, він пояснив, що російську делегацію очолює чиновник Ігор Рульов, який минулого року відвідував Крим. "З точки зору українського законодавства він здійснив правопорушення, і на нашій території він є злочинцем. І я вас офіційно інформую, що в цьому готелі є принаймні один правопорушник. Наші докази взяті з офіційних сайтів Азовсько-Чорноморського управління з питань риболовства", - заявив Чубаров.

За його інформацією, ще три представники російської делегації порушували українські закони, але доказів проти них поки що немає.

Також народний депутат від фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький вимагає від органів державної влади України відкликати свої представників з українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі.

Читайте також: Скандальна комісія: Слободян пояснив, чому росіян-порушників не завернули на кордоні

Помічник голови ДПСУ, прес-секретар Олег Слободян у коментарі Укрінформу повідомив, що під час співбесіди жоден із членів російської делегації, які прибули на засідання російсько-української комісії з питань рибальства, не вказав про відвідання окупованого Криму

Напередодні, у вівторок, у готелі ONOVO Dendra Hotel на Бориспільському шосе відкрилася 30 сесія російсько-української комісії з питань рибальства в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-