Депутати вимагають відкликати українців зі скандальної комісії з риболовства

Депутати вимагають відкликати українців зі скандальної комісії з риболовства

Укрінформ
Народний депутат від фракції “Народний фронт” Сергій Висоцький вимагає відкликати представників України з українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, додавши, що спільно з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим зірвали засідання цієї комісії.

“Голова “російської делегації” представник Рибгоспа Росії Рулев незаконно в’їхав на територію Криму в аеропорт Сімферополь. І це не заважає нашим представникам сидіти за одним столом з цією людиною. Зараз нашими зусиллями (разом з Чубаровим - ред.) засідання комісії зірвано. Вимагаємо від усіх державних органів відкликати своїх представників у ній в припинити цю ганьбу”, - зазначив Висоцький.

Як повідолмляв Укрінформ, народний депутат України Рефат Чубаров повідомив, що перервав роботу російсько-української комісії з питань риболовства на Азовському морі, яка відучора проходила під Києвом, і викликав правоохоронців для видворення з України правопорушників - членів російської делегації. Він пояснив, що голова російської делегації Ігор Рульов "з точки зору українського законодавства здійснив правопорушення, і на нашій території він є злочинцем"

Раніше на сайті Представництва Президента України в АР Крим було опубліковано інформацію, що 10 жовтня перший заступник Постійного Представника Президента України в АРК Ізет Гданов та співробітники служб правового аналізу та міжнародних зв’язків Представництва взяли участь у підготовчій нараді щодо проведення чергової ХХХ сесії Українсько-Російської Комісії з питань рибальства в Азовському морі 23-25 жовтня. Тоді у нараді взяли участь представники Державного агентства рибного господарства України, Міністерства юстиції України, СБУ, Міністерства екології та природних ресурсів України, член громадської спілки “Асоціація рибопромислових підприємств України”, голова ради Асоціації “Міжобласна Північно-Азовська рибакспілка”.

Читайте також: Скандал у комісії з риболовства в Азовському морі: Чубаров вимагає видворити росіян

У вівторок, 23 жовтня керівник проекту “Майдан закордонних справ” Андрій Клименко повідомив у Facebook, що в Києві Українсько-російська комісія з питань рибальства в Азовському морі розпочала роботу, де, за його словами, у “ювілейний 30-й раз Держрибагентство України та представники інших поважних державних інституцій, в тому числі МЗС, Мінюстиції, ДПСУ (відкликаний), будуть ділити квоти на вилов риби в Азовському морі з делегацією держави-агресора та окупанта”. Делегацію Росії на засіданні комісії очолює Федеральне агентство РФ з риболовлі (Росриболовство).

Після “візиту” на засідання комісії українських парламентарії у її роботі було оголошено перерву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-