Скандал у комісії з риболовства в Азовському морі: Чубаров вимагає видворити росіян

Скандал у комісії з риболовства в Азовському морі: Чубаров вимагає видворити росіян

Відео
Укрінформ
Народний депутат Рефат Чубаров перервав роботу російсько-української комісії з питань риболовства на Азовському морі та викликав правоохоронців для видворення з України правопорушників - членів делегації РФ.

Відео з його виступом оприлюднила у Facebook громадська активістка Наталія Лютікова.

"У зв'язку з тим, що брутально порушені закони України, ті люди, які є злочинцями, мають негайно покинути українську територію. Тому - жодної роботи в групах, ні вночі, ні вдень! Злочинці мають бути негайно видворені за межі української території", - заявив Чубаров.

Українським правоохоронцям, які прибули за його викликом, він пояснив, що російську делегацію очолює чиновник Ігор Рульов, який минулого року відвідував Крим. 

"З точки зору українського законодавства він здійснив правопорушення, і на нашій території він є злочинцем. І я вас офіційно інформую, що в цьому готелі є принаймні один правопорушник. Наші докази взяті з офіційних сайтів Азовсько-Чорноморського управління з питань риболовства", - заявив Чубаров.

За його інформацією, ще три представники російської делегації порушували українські закони, але доказів проти них поки що немає.

Звертаючись до українських представників комісії, нардеп нагадав, що десятки тисяч людей були змушені залишити Крим після російської окупації, понад 70 людей кинуті за грати Російською Федерацією і понад сто дітей залишилися через це без батьків. Сам Чубаров як голова Меджлису кримськотатарського народу вже п'ятий рік не може відвідати півострів.

"Ви запрошуєте дипломата російського, ви сидите зі злочинцем! Невже ви гадаєте, що Україна вам це пробачить? Я закликаю негайно припинити це збіговисько зі злочинцями!" - заявив Чубаров.

Після цього в засіданні було оголошено перерву.

Напередодні, у вівторок, у готелі ONOVO Dendra Hotel на Бориспільському шосе відкрилася 30-та сесія російсько-української комісії з питань риболовства в Азовському морі.

Андрій Клименко, експерт з економічних питань "Майдану закордонних справ", написав про це вчора у Facebook.

"Сьогодні в Києві знову і в ювілейний 30-й раз Держрибагентство України та представники інших поважних державних інституцій, в тому числі МЗС, Мінюстиції, ДПСУ (відкликаний), будуть ділити квоти на вилов риби в Азовському морі з делегацією держави-агресора та окупанта. В РФ це зветься дуже красномовно: "30-я сессия РУК" - РУК - российско-украинская комиссия по вопросам рыболовства в Азовском море. Фуршети, обіди, вечері, навіть святкове "обмывание по русскому обычаю" - все заплановано", - зазначив Клименко.

Він також оприлюднив повний перелік членів української делегації. Її очолює Вадим Литвиненко, начальник Управління охорони водних біоресурсів, регулювання рибальства та іхтіології Державного агентства рибного господарства України.

Читайте також: Дебати в ЄП щодо Азовського моря: дії Росії загрожують новим конфліктом в Європі

Як повідомляв Укрінформ, російські силовики затримують в акваторії Азовського моря судна, що прямують до українських портів. Такі дії агресора є порушенням міжнародного морського права, спрямованим на підрив економічних, політичних та безпекових інтересів України у регіоні.

Як очікується, резолюція Європарламенту щодо дій Росії в Азовському морі буде проголосована у четвер. Проекти документа подали п'ять найбільших політичних груп законодавчого органу ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-