Прокуратура передала АРМА арештоване судно

Прокуратура передала АРМА арештоване судно "Норд"

Укрінформ
Прокуратура АР Крим на виконання рішення суду передала Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештоване кримське судно "Норд". 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК

“Прокуратурою Автономної Республіки Крим 19 жовтня на виконання ухвали Херсонського міського суду Херсонської області речовий доказ у кримінальному провадженні - судно «Норд» (бортовий номер Ч -13-0057) передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів(АРМА)”, - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що рішення про передачу судна АРМА прийнято з метою збереження бюджетних коштів, які витрачаються на утримання арештованого судна на території морського порту «Бердянськ».

Як повідомлялося, 4 жовтня прокуратура АРК направила до Апеляційного суду Києва обвинувальний акт відносно громадянина України - капітана судна «Норд» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави) для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

За даними відомства, капітан судна «Норд» забезпечив незаконний виїзд з тимчасово окупованої території України поза межами дозволених Порядком контрольних пунктів перетину адміністративного кордону з півостровом Крим членам екіпажу зазначеного судна, з метою промислового вилову риби.

Читайте також: Обвинувачення проти капітана "Норду" пішло до суду

Держприкордонслужба України 25 березня затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Україною порту анексованої Керчі. 30 березня український суд арештував судно "Норд".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-