Меджліс непокоїть версія про

Меджліс непокоїть версія про "татарський слід” у вибуху в Керчі: Можливі нові репресії

Заява
Укрінформ
Опубліковане і передруковане російськими ЗМІ твердження про «татарський» слід трагедії в Керчі говорить про готовність окупаційної влади до нових репресій проти кримськотатарського народу.

Про це йдеться у заяві Меджлісу кримськотатарського народу, опублікованій на сторінці в Facebook голови Меджлісу Рефата Чубарова.

"Опубліковане «Лентой.ру» твердження про «татарський» слід трагедії миттєво було передруковане сотнями інших російських ЗМІ, що дозволяє говорити про готовність російських окупантів розпочати нові репресії та переслідування проти кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму», - йдеться у заяві.

У документі також повідомляється, що підконтрольне уряду Росії видання «Лента.Ру» в числі інших поспішило поширити інформацію з посиланнями на «правоохоронні» органи або «очевидців» про те, що, мовляв, «чоловіку, який підозрюється в причетності до вибуху в керченському технікумі, на вигляд 23 роки, він схожий на татарина», додавши при цьому, що «... чоловік влаштував стрілянину, добиваючи поранених, а потім був застрелений охороною».

Лише за кілька годин після трагедії, йдеться у заяві, в Слідчому комітеті Росії, "який повністю замкнув на собі розслідування вибуху в політехнічному коледжі Керчі", було оголошене ім'я 18-річного Владислава Рослякова, який влаштував криваву бійню.

Читайте також: Правозахисник нагадав: за безпеку в окупованоому Криму відповідальна Росія

Голова Меджлісу кримськотатарського народу висловив співчуття рідним та близьких загиблих і постраждалих.

На його думку, вина і відповідальність за наслідки трагедії повністю і цілком покладаються на російську окупаційну владу та органи влади Російській Федерації - держави, яка окупувала Крим.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2018 року в політехнічному коледжі міста Керчі стався вибух невстановленого пристрою і застосування стрілецької зброї, унаслідок чого загинули, згідно з останніми даними, 19 осіб з числа співробітників та учнів коледжу, а також постраждали близько 50-ти осіб, частина з яких перебуває у тяжкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-