Правозахисник нагадав: за безпеку в окупованоому Криму відповідальна Росія

Правозахисник нагадав: за безпеку в окупованоому Криму відповідальна Росія

Укрінформ
За безпеку громадян на анексованих територіях відповідає окупаційна влада.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив колишній народний депутат, голова Всеукраїнського громадського правозахисного руху "Сила права" Андрій Сенченко, коментуючи сьогоднішній напад у коледжі в окупованій Керчі.

За словами правозахисника, варто пам’ятати, що відповідно до Женевської конвенції, саме окупаційна влада відповідає за безпеку громадян на анексованих територіях.

"Отже, чи то йдеться про аварію техногенного характеру, чи про теракт — відповідальність повністю лежить на російській стороні! І українська влада має нагадувати про це на усіх міжнародних майданчиках. Хоча у цивілізованому світі це й так прекрасно розуміють", — зазначив Сенченко.

Він підкреслив: ні для кого не секрет, що в усіх своїх невдачах і прорахунках Москва намагається звинуватити своїх опонентів, останніми роками найчастіше — Україну. "Але нагадаю, що Україна не використовує таких методів. Тим паче, такі звинувачення абсурдні, коли йдеться про навчальний заклад, який відвідують наші громадяни", — додав правозахисник.

Він також нагадав, що останнім часом сталося багато речей, які не подобаються кремлівській верхівці. Йдеться і про ситуацію в ПАРЄ, і з розслідуванням отруєння у Британії, і про попереднє рішення Константинопольського патріарха про надання українській церкві Томосу, і скасування церковного акта трьохсотрічної давнини. Це дуже шкодить ідеологічним схемам Кремля. І, на думку Сенченка, заради цих схем та імперських амбіцій російська верхівка ні перед чим не зупиниться. Вона цілком здатна використати цей теракт як привід для ескалації в Криму.

Читайте також: До трагедії у Керчі призвела атмосфера ненависті, яку роздмухують окупанти — Золотухін

Як повідомлялося, 17 жовтня внаслідок стрілянини та спрацювання вибухового пристрою в політехнічному коледжі в Керчі загинули 18 людей, ще близько 50 постраждали.

Слідчий комітет Росії спочатку порушив кримінальну справу про теракт, яку пізніше перекваліфікував на масове вбивство.

Повідомлялося, що ймовірний вбивця — студент 4-го курсу цього ж коледжу — застрелився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-