В ОБСЄ обіцяють працювати й надалі над звільненням Семени

В ОБСЄ обіцяють працювати й надалі над звільненням Семени

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір запевнив, що продовжить спрямовувати зусилля на звільнення журналіста Миколи Семени та дозволу йому виїхати з Криму до Києва для лікування.

Про це йдеться у листі Дезіра, надісланому коаліції правозахисних організацій України "Правозахисний порядок денний".

"Я продовжу свої зусилля, спрямовані на звільнення Миколи Семени, в рамках мого мандату", - заявив він.

За словами представника ОБСЄ, йому відомо, що Семена продовжує залишатися під забороною на виїзд з Криму і що він через серйозні проблеми із здоров’ям потребує медичного лікування за межами півострову. "Нещодавно я контактував з російською владою, закликаючи її дозволити журналісту залишити півострів для відвідування шпиталю у Києві. На жаль, заборона на виїзд Семені не була знята", - зазначив він.

Читайте також: Відмова Семені залишити Крим може мати трагічні наслідки - НСЖУ

Дезір нагадав, що його офіс постійно стежить за справою Миколи Семени та неодноразово виступав із закликами до російської влади звільнити журналіста.

Нагадаємо, кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У вересні 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю терміном на два роки. Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на вільне вираження думки.

24 вересня Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу кримського журналіста Миколи Семени і його захисника Олександра Попкова на цей вирок кримського "суду".

В НСЖУ раніше  передали представнику ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлему Дезіру медичні документи, які засвідчують про необхідність стаціонарного кардіологічного лікування кримського журналіста, і попросила вплинути на російську владу, щоб 68-річний Микола Семена зміг виїхати з Криму на материкову Україну.

Втім, "влада" окупованого Криму відмовила Миколі Семені виїхати до Києва для лікування в кардіологічній клініці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-