Відмова Семені залишити Крим може мати трагічні наслідки - НСЖУ

Відмова Семені залишити Крим може мати трагічні наслідки - НСЖУ

Укрінформ
Національна спілка журналістів України обурена тим, що кримському журналісту Миколі Семені відмовлено у виїзді з тимчасово окупованого Криму для лікування в кардіологічній клініці Києва.

Про це йдеться на офіційному сайті НСЖУ.

"Російська влада робить усе, щоб на прикладі українського журналіста Миколи Семени застерегти інших незалежних журналістів в окупованому Криму від спроб вільно висловлювати думки про ситуацію на анексованому українському півострові. Це нелюдське ставлення до журналіста може призвести до трагічних наслідків", – заявила секретар НСЖУ, кримська журналістка Олена Юрченко.

За словами першого секретаря спілки Ліни Кущ, виявити солідарність з Миколою Семеною, якому в ці дні так важлива підтримка, слід усім міжнародним партнерам і українським колегам.

"Національна спілка журналістів закликатиме. Ми також сподіваємося, що міжнародні медійні, правозахисні та гуманітарні організації зможуть вплинути на російську владу для того, щоб кримському журналісту дозволили виїзд на лікування до материкової України", - зазначила Кущ.

У вересні 2018 року НСЖУ закликала українську владу й міжнародні організації докласти всіх зусиль, щоб домогтися лікування Семени в кардіологічній клініці Києва.

Читайте також: "Влада" Криму не випускає журналіста Семену на лікування до Києва

Голова творчої спілки Сергій Томіленко наголошував, що НСЖУ передала представнику ОБСЄ з питань свободи слова Арлему Дезіру медичні документи, які засвідчують про необхідність стаціонарного кардіологічного лікування кримського журналіста, і попросила вплинути на російську владу, щоб 68-річний Микола Семена зміг виїхати з Криму на материкову Україну.

Автора "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії", кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У вересні 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю терміном на два роки. Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на вільне вираження думки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-