Силовики у Криму

Силовики у Криму "не радять" мешканцям Армянська скаржитися на екологію

Укрінформ
В окупованому Криму мешканка міста Армянськ Катерина Пивовар, яка намагалася отримати пояснення від "влади" про екологічну ситуацію в регіоні і закликала мам міста зібратися разом з дітьми біля міської мерії, отримала попередження від поліції і прокуратури.

Про це вона повідомила в ефірі радіо "Крим.Реаліі".

"Перед тим, як потрапити на прийом до адміністрації мерії, до мене приходили з поліції, прокуратури, зробили мені попередження, що краще не варто (збиратися біля мерії - ред.), хоча я з самого початку говорила всім і особисто дзвонила в адміністрацію - я хочу просто поговорити, це не мітинг, не протест, ми не бунтуватимемо. Ми - мами, які без зброї, йдемо поговорити. Не дивлячись на це, мені порадили не приходити, залишитися вдома", - повідомила Пивовар, уточнивши, що візитери "залишили документи, що попереджають про кримінальну відповідальність".

Активістка повідомила, що незважаючи на попередження, вона і інші мами з дітьми в колясках підійшли до міської мерії.

Читайте також: "Титан" Фірташа продовжує труїти Армянськ - соцмережі

"Нас підняли в актовий зал, тому основна частина мам з колясками залишилася на вулиці. Відповіді в адміністрації ми ніякої не отримали - все було дуже слизько, ставиш конкретне запитання, на нього немає відповіді, тобто ми вислухали абсолютно не потрібну нам і далеку від теми інформацію. З приводу викидів сказали - офіційно все по нулях", - розповіла Катерина.

Вона поскаржилася, що місцеві ЗМІ назвали її сторінку в соцмережах, де вона повідомляє про черговий хімічний викид в Армянську і стан здоров'я її дитини, фейковою, а саму активістку - провокатором.

"Багато кримських ЗМІ виставили мене в поганому світлі з приводу того, що відбувається в Армянську. Насправді викид був ... Сморід стояв в місті страшенний з 9 по 10 число. Я посилаюся на стан здоров'я дітей своїх і знайомих", - повідомила Пивовар.

Вона розповіла, що має намір залишити Армянськ.

"Після походу в нашу адміністрацію вчора я прийняла для себе рішення, що швидше за все ми залишимо місто сьогодні-завтра. Швидше за все виїжджатимемо, тому що навряд чи адміністрація наша щось робитиме... Нічого хорошого в місті немає. Лікарі кажуть, що якщо хочете допомогти дітям, залишайте місто", - сказала Пивовар.

Вона також зазначила, що до рішення виїхати з їхнього міста прийшли багато сімей в Армянську.

Читайте також: В окупованому Армянську не дозволили мітинг у марлевих пов'язках - соцмережі

Як повідомлялося, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Через кілька днів у зв'язку з тим, що концентрація шкідливих речовин в повітрі на півночі Криму перевищила допустиму норму, окупаційна влада розпорядилися вивезти з Армянська дітей шкільного та дошкільного віку в кримські санаторії. Пізніше завод "Кримський титан" було зупинено. 14 вересня в Армянську ввели режим надзвичайної ситуації.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод "Кримський титан" несе екологічну загрозу і для Херсонської області. Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-