"Титан" Фірташа продовжує труїти Армянськ - соцмережі

Укрінформ
У соцмережах продовжує з'являтися інформація, що після викиду хімічних речовин більше місяця тому в Армянську люди, як і раніше, хворіють, їм нічим дихати, а "влада" ігноруює наслідки катастрофи.

Про це у Тwitter повідомляє блогер RoksolanaToday&Крим.

"Армянськ. Катастрофа тудей. У місті нема чим дихати, як раніше. Люди хворіють - все дуже погано. Панікують. Готують мітинг", - йдеться в повідомленні блогера.

За його даними, в Армянську більше не робляють вимірів для з'ясування складу повітря, а між тим, місто знову перебуває в епіцентрі різких запахів випаровування кислотонакопичувача.

"Труять випаровування кислотонакопичувача. Хімічна формула невідома. Замірів більше не роблять. Жителі північного Криму гадають, що "труїло", коли хімзавод уже не працював", - повідомляють у мережах.

Блогер висловлює обурення, що завод "Титан", власником якого є український олігарх Дмитро Фірташ, працює завдяки українській ліцензії.

"Діти хворіють, дихати нічим, сировина у Фірташа українська, ліцензія на продаж - теж. А податки він сплачує Росіюшкє...", - обурені жителі півострова.

При цьому проблеми додає і Бромний завод, який працює за 25 км від Красноперекопська. 

"Якщо в Північному Криму недостатньо проблем, то їх додасть Бромний завод. Сьогодні вночі, наприклад. Викиди своєю чергою", - відзначають в соцмережах.

Читайте також: “Влада" Криму вважає розкішшю повну зупинку "Титану"

Як повідомлялося, в ніч на 24 серпня в Армянську сталися викиди невідомої речовини. Через кілька днів у зв'язку з тим, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі Криму перевищила припустиму норму, "влада" розпорядилася вивезти з Армянська дітей шкільного і дошкільного віку в кримські санаторії.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод кримський "Титан" несе екологічну загрозу для Херсонської області. Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованої Росією Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-