“Влада

“Влада" Криму вважає розкішшю повну зупинку "Титану"

Укрінформ
Окупаційна влада Криму вважає, що остаточна зупинка заводу "Титан" є для них недозволеною розкішшю.

Про це повідомляє видання "Кримінформ".

«Економіка Армянська і Криму залежить від цього підприємства. Ми не можемо дозволити такої розкоші, щоб з ним щось сталося і він перейшов в неробочий стан», - сказав так званий голова «державної ради» Криму Володимир Константинов.

Він назвав підприємство "Титан" в Армянську "особливо великим" і повідомив, що вартість тільки одного цеху з виробництва сірчаної кислоти становить 480 млн доларів.

Як вважає Константинов, завод, що став причиною екологічного лиха в Армянську, «єдине підприємство, на якому можуть знайти роботу більшість місцевих жителів», тому, сказав він, треба зробити все для «збереження його стабільної роботи».

Нагадаємо, в ніч проти 24 серпня в місті Армянську, в окупованому Росією Криму, стався викид невідомої отруйної речовини, що призвела до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів. На 12-й день екологічної катастрофи «влада» Криму призупинила на два тижні роботу заводу «Титан» в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями евакуювали в санаторії Криму.

23 вересня в Армянську скасували режим надзвичайної ситуації, і наступного дня діти почали повертатися в місто з санаторно-курортних установ. Після цього в соцмережах жителі Армянська знову стали повідомляти про погіршення здоров'я дітей.

Читайте також: На Херсонщині знайшли незаконний водопровід до кримського "Титану"

У прикордонних з Кримом районах Херсонської області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря і грунту.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-