Адвокат нічого не знає про продовження Сенцовим голодування

Адвокат нічого не знає про продовження Сенцовим голодування

Укрінформ
Дмитро Дінзе заявив, що йому нічого не відомо про продовження голодування українським режисером, про що раніше розповів ЗМІ уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) РФ Анатолій Сак.

Про це повідомляє правозахисний портал Медіазона.

«Дивна ситуація», - прокоментував Дінзе слова Сака. 

Адвокат підтвердив, що 5 жовтня Сенцов вирішив припинити голодування, і відтоді не надходило жодної інформації про те, що він змінив своє рішення. Сенцов, за словами Дінзе, поки що навіть не запланував нову зустріч з адвокатом через тривалий період виходу з голодування.

Як повідомлялося, український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії на 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер відкидає обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими. 

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів, які перебувають у російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме «до кінця». 

5 жовтня стало відомо, що з наступного дня Сенцов припинить голодування. Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування». 

Читайте також: Сенцов не припиняв голодування - омбудсмен Ямало-Ненецького округу

9 жовтня уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак заявив, що Сенцов не припиняв голодування.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-