Сенцов не припиняв голодування - омбудсмен Ямало-Ненецького округу

Сенцов не припиняв голодування - омбудсмен Ямало-Ненецького округу

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) РФ Анатолій Сак заявив, що незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов не припиняв голодування.

Про це Сак повідомив ТАСС у вівторок.

"Офіційно вам заявляю, що жодної офіційної заяви про припинення голодування від Сенцова не надходило... Він... так і голодує", - сказав Сак.

Він додав, що стан Сенцова "відносно задовільний".

"Наступного разу я планую його відвідати у листопаді, раніше не поїду", - зазначив Сак.

Раніше повідомлялося, що Сенцов припинив голодування 6 жовтня. Через адвоката він передав листа, в якому розповів про загрозу примусового годування. Годування мало початися в рамках "реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта", тому Сенцов змушений припинити голодування.

Читайте також: Євросоюз вимагає належного лікування і звільнення Сенцова

Український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями в плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: 89.fsin.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-