Клімкін пояснив, навіщо Росія масово завозить у Крим людей зі своїх регіонів

Клімкін пояснив, навіщо Росія масово завозить у Крим людей зі своїх регіонів

Укрінформ
Росія проводить масове переселення десятків тисяч людей зі своїх регіонів до анексованого Криму з метою витіснення громадян, які прагнуть його повернення в Україну.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної з міністром закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки Мірославом Лайчаком прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Крим під російською окупацію іде в нікуди. Там створена ситуація, коли кожен може бути заарештований вдень чи вночі, люди побоюються розмовляти один з одним просто на вулицях. Росія почала масове переселення зі своїх регіонів до Криму, щоб витіснити всіх тих, хто мріє про звільнення Криму - мова йде про переселення десятків тисяч людей", - підкреслив урядовець.

Читайте також: Росіяни вкрали в України 30 тисяч вагонів і торгують ними - Геращенко

Крім того, він зауважив, що економіка анексованого Криму "не має жодних шансів" під дією санкцій, додавши, що санкції ці зберігатимуться.

Також Клімкін наголосив на проблемі мілітаризації Росією Кримського півострова, з військових баз на якому росіяни здійснюють військові дії щодо Близького Сходу і Сирії.

"Шлях Криму під російською окупацію - це шлях постійного занепаду, тому Крим обов'язково повернеться до України, іншого не може бути", - переконаний міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-