Росіяни вкрали в України 30 тисяч вагонів і торгують ними - Геращенко

Росіяни вкрали в України 30 тисяч вагонів і торгують ними - Геращенко

Укрінформ
Тема повернення Києву вкрадених на окупованих територіях Донбасу вагонів ПАТ "Укрзалізниця" залишається однією з ключових під час переговорів в економічній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко під час виступу з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російська агресія призвела, по суті, до крадіжки в "Укрзалізниці" і в України більше 30 тисяч вагонів, які залишилися на окупованій території Донецька та Луганська. І тема цієї крадіжки є однією з ключових під час ТКГ, у тому числі економічної групи в Мінську. Більше того, ми вимагаємо від Російської Федерації та повністю контрольованих нею бойовиків віддати Україні ці вагони, зокрема і 85 вагонів, закуплених до 2014 року - новеньких, прекрасних вагонів - за кредит ЄБРР, який ще Україна має сплачувати", - зазначила Геращенко.

Водночас вона наполягає на тому, аби українські правоохоронні органи порушили кримінальні справи у зв'язку з цією ситуацією.

Читайте також: На Донбасі бойовики підірвалися на власному мінному полі

"Очевидно, що ми звертаємося паралельно й до правоохоронних органів України, що мають бути порушені й кримінальні справи за ці крадіжки. На російських і сепарських сайтах є інформація, заяви, анонси, мовляв, купуйте вкрадені в України вагони. Вони ще цим краденим майном, як мародери, торгують", - додала перший віце-спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-