Обмін Сенцова на ув'язнених у США росіян неможливий - Держдеп

Обмін Сенцова на ув'язнених у США росіян неможливий - Держдеп

Укрінформ
Обмін українського політв'язня Олега Сенцова на двох засуджених у США росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка і заарештовану Марію Бутіну неможливий.

Про це заявили російській службі BBC в Держдепартаменті США.

"Будь-яка безглузда спроба Росії використовувати незаконне затримання громадянина України в якості бази для переговорів була би ще одним знаком того, що Росія з недостатньою повагою ставиться до прав людини, суверенітету України і верховенства закону", - підкреслили в Держдепартаменті.

У Держдепі назвали висунуті проти Сенцова звинувачення у підготовці теракту помстою за його позицію з приводу окупації Криму

"Висунуті проти Сенцова звинувачення у підготовці теракту не обґрунтовані і є цинічною помстою за його позицію з приводу російської окупації Криму", - підкреслили в американському відомстві.

Як повідомлялося раніше, 1 жовтня "Новая газета" опублікувала матеріал про те, що Росія і США ведуть переговори про обмін Сенцова на громадян Росії, засуджених в Америці, Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, а також Марії Бутіної, яка знаходиться під арештом.

Російські чиновники цю версію не підтвердили. Представник МЗС Марія Захарова сказала, що не в курсі таких ініціатив. Прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков теж заявив, що йому не відомо про подібні плани.

Читайте також: Обмін політв'язня Сенцова: адвокат каже, що РФ чекає на реакцію США

Дружина росіянина Віктора Бута Алла Бут в бесіді з телеканалом "Дождь" у понеділок сказала, що у неї теж немає інформації про те, що подібний обмін готується.

Інформацію з приводу обміну Костянтина Ярошенка піддала сумніву уповноважений Президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко. За її словами, під час візиту представників США на Україну ця тема не обговорювалася. Інформацію "Новой газети" вона назвала чутками.

Український режисер Олег Сенцов 141 день тримає голодування у виправній колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-