Обмін політв'язня Сенцова: адвокат каже, що РФ чекає на реакцію США

Обмін політв'язня Сенцова: адвокат каже, що РФ чекає на реакцію США

Укрінформ
Адвокат українського режисера Олега Сенцова, Дмитро Дінзе, вважає появу інформації про ймовірний обмін свого підзахисного на засуджених в США росіян Віктора Бута, Костянтина Ярошенка та Марію Бутіну "сигналом, що такі переговори можливі".

Про це правозахисник заявив в ефірі "112 каналу".

"Джерелом такої інформації можуть бути виключно спецслужби. А що стосується можливості або неможливості такого обміну в даних наших реаліях, то, у принципі, такий обмін можливий, якщо американська сторона не проти", – зазначив Дінзе.

Читайте також: Поки немає жодного позитивного сигналу від РФ щодо звільнення політв'язнів - Геращенко

На його думку, поява такої інформації у ЗМІ є нічим іншим, як "сигналом Росії про те, що вона готова вступити у такі переговори".

"Я думаю, що це натяк або сигнал, що такі переговори у принципі можливі і, напевно, російська сторона чекає, щоб американська сторона відреагувала на цю інформацію", – підкреслив захисник Сенцова.

Читайте також: У Кремлі не підтвердили інформацію про можливий обмін Сенцова - ЗМІ

Він також додав, що імовірно саме російські спецслужби вирішили через ЗМІ донести інформацію, аби згодом реалізувати такий обмін.

Напередодні «Новая газета» з посиланням на власне джерело повідомила, що Москва нібито має намір вести переговори із США про обмін режисера Олега Сенцова на росіян Віктора Бута, що відбуває покарання за торгівлю зброєю, Костянтина Ярошенка, засудженого за контрабанду наркотиків і Марію Бутіну, яку суд США визнав іноземним агентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-