Геращенко: Російська генеральша продовжує талдичити про “задовільний стан” Сенцова

Геращенко: Російська генеральша продовжує талдичити про “задовільний стан” Сенцова

Укрінформ
Російська влада продовжує знущатися над українськими політв'язнями, яких незаконно утримують у РФ.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи заяви російської сторони щодо стану здоров'я незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова.

"Олег Сенцов. Жах. Це в‘язень концтабору... Російська генеральша на посаді омбудвумен продовжує талдичити про «задовільний стан здоров'я». Попри тиск і вимоги України, Президента Порошенка, всього світу, Путін продовжує знущатися над Олегом і іншими українцями - Володимиром Балухом, Романом Сущенком, кримськими татарами, заручниками в окупованих Донецьку і Луганську. Жодна наша ініціатива і пропозиція - по передачі росіян і бойовиків в обмін на звільнення українців з тюрем РФ і окупованих територій, не була почута, підтримана. Жодної відповіді", - написала вона.

Українського режисера з Криму Олега Сенцова було незаконно засуджено в Росії в серпні 2015 року до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

Читайте також: Супрун вимагає пустити до Сенцова українських лікарів

Україна вимагає, щоб до Сенцова допустили українських лікарів, які з’ясують стан його здоров'я.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-