Супрун вимагає пустити до Сенцова українських лікарів

Супрун вимагає пустити до Сенцова українських лікарів

Укрінформ
В. о. голови МОЗ Уляна Супрун вимагає, щоб до політв'язня Олега Сенцова допустили українських лікарів, які з’ясують стан його здоров'я.

Про це очільниця МОЗ написала в Twitter.

Супрун послалася на інформацію про те, що Сенцова перевезли в місцеву лікарню для проведення “планового обстеження”.

"Вимагаємо надання доступу до Олега українським лікарям!" - написала Супрун.

Читайте також: Сенцова вивезли з колонії до лікарні

Як раніше повідомляв Укрінформ, голова російської ради з прав людини Михайло Федотов у листі українському омбудсмену Людмилі Денисовій запевнив, що за результатами консиліуму лікарів міської лікарні Лабитнангі стан здоров'я незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова визначено як "стабільний".

До 3 жовтня заплановане проведення чергового консиліуму лікарів, щоб у подальшому оцінити стан здоров'я Олега і тактику його подальшого ведення.

Українського режисера з Криму Олега Сенцова було незаконно засуджено в Росії в серпні 2015 року до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим обвинуваченням у плануванні терактів в анексуваному Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-