Місія США при ОБСЄ назвала терміни “кримських” санкцій проти Росії

Місія США при ОБСЄ назвала терміни “кримських” санкцій проти Росії

Укрінформ
Санкції щодо Росії залишаться в силі доти, доки вона не поверне Україні повний контроль над незаконно анексованим Кримом.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан у Відні, заяву якого опубліковано на сайті Місії США при ОБСЄ.

"США знову закликають Росію припинити кампанію репресій в окупованому Криму і повернути контроль над півостровом Україні. Сполучені Штати рішуче підтримують суверенітет, незалежність, єдність і територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах. Ми ніколи не визнаємо російську анексію Криму, а санкції проти РФ, пов'язані з Кримом, залишатимуться, поки Росія не поверне повний контроль над півостровом Україні. Ми приєднуємося до наших європейських та інших партнерів, стверджуючи, що наші санкції проти Росії за її агресію на сході України залишаться доти, доки Росія не виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами", - заявив Каміан.

Читайте також: МінТОТ показав, куди можуть долетіти російські С-400 з окупованого Криму

Крім того, США закликали РФ припинити перешкоджання міжнародній торгівлі й судноплавству в Азовському морі та Керченській протоці.

Крім того, США засудили наміри провести 11 листопада "вибори" в так званих "ДНР" і "ЛНР".

Тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан також наголосив, що Росія має звільнити українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого у Москві два роки тому і засудженого за сфабрикованим обвинуваченням у шпигунстві до 12 років ув'язнення.

фото: місія США при ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-