Денісова вимагає від ФСБ повернути паспорти членам екіпажу ЯМК-0041

Денісова вимагає від ФСБ повернути паспорти членам екіпажу ЯМК-0041

Документ
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вимагає від ФСБ РФ повернути закордонні паспорти членам екіпажу українського судна "ЯМК-0041" та забезпечити їх повернення додому.

Відповідне звернення до директора ФСБ омбудсмен опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

"Екіпаж судна більше 4 місяців хоче повернутися додому, але не може. Немає документів. Саме тому вимагаю терміново повернути паспорти громадян України для виїзду за кордон. Чоловікам мають забезпечити прибуття на їх постійне місце проживання за межами тимчасово окупованого Криму", - написала Денісова.

Омбудсмен також повідомила, що отримала відповідь від російської ФСБ, та назвала її "черговою відпискою".

"Окупанти запевняють, що члени екіпажу "ЯМК-0041" - свідки у кримінальній справі та до них не застосовуються заходи процесуального примусу", - додала Денісова.

Українське судно "ЯМК-0041" було затримане ФСБ Росії біля берегів Криму на початку травня за нібито незаконний видобуток водних біологічних ресурсів. Капітан судна - громадянин України Віктор Новицький досі утримується в слідчому ізоляторі Сімферополя на території тимчасово окупованого Криму. Члени екіпажу Сергій Калиниченко, Руслан Скрипник, Геннадій Отичко та Олег Блок змушені перебувати у Криму, оскільки у них забрали паспорти.

Читайте також: Денісова просить в ООН допомоги для моряків українського "ЯМК-0041"

За словами Денісової, з травня вона майже щотижня зверталася до державних органів Російської Федерації, які причетні до вирішення питання повернення українських рибалок додому, але не отримала жодної відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-