Клімкін здивований заявою Москалькової про спробу Балуха

Клімкін здивований заявою Москалькової про спробу Балуха "виламати двері" у СІЗО

Укрінформ
Голова МЗС Павло Клімкін здивований заявою омбудсмена РФ Тетяни Москалькової стосовно того, що український активіст Володимир Балух, який голодує вже шість місяців, буцімто намагався виламати двері у Кримському СІЗО.

Про це Клімкін написав у Facebook.

"Російська омбудсвумен заявила, що український політв’язень Володимир Балух не зазнав жорстокого побиття у Сімферопольському СІЗО. Вона, мовляв, усе сама перевірила. Водночас Москалькова твердить, що сам Балух поводиться негарно, зокрема намагався виламати тюремні двері. Ви можете собі уявити, щоб людина, яка голодує 6 місяців, виламувала двері? Я ні", - написав Клімкін. 

У цьому контексті він зауважив, що взагалі-то роль омбудсмена захищати людину від системи. 

"Але, схоже, що в Росії і тут усе навпаки", - зазначив Клімкін.

Читайте також: Балух скаржиться на сильний біль у серці - священик

Як повідомлялося, уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова спростувала інформацію про побиття Володимира Балуха у кримському СІЗО і заявила, що він "сам порушує порядок".

За словами Москалькової, Балух нібито намагався зламати двері, а також "поводився грубо й зухвало щодо співробітників ФСВП".

14 вересня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів журналістам, що Балуха вивели з камери й сильно побили.

Читайте також: Москалькова заявляє, що побитий Балух сам винен: "має підкорятися"

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагала від російської влади негайно допустити її до українського активіста, висловивши готовність виїхати в окупований Крим будь-якої хвилини.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і декілька тротилових шашок. "Суд" у Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-