Балух скаржиться на сильний біль у серці - священик

Балух скаржиться на сильний біль у серці - священик

Політв’язні
Укрінформ
Український активіст Володимир Балух скаржиться на сильний біль в серці, однак продовжує голодування в заявленому режимі.

Про це сказав його цивільний захисник, архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент, який відвідав Балуха в сімферопольському СІЗО, повідомляє Радіо Свобода.

При цьому він відмовився прокоментувати інформацію про побиття активіста в СІЗО Сімферополя, про яке стало відомо напередодні. Климент підкреслив, що спочатку має намір обговорити інформацію, яку він дізнався від Балуха, з його адвокатом.

«Я Володю бачив, з ним спілкувався, в тому числі про його здоров'я, передав листи підтримки. Спочатку ми обговоримо деякі речі з адвокатом, після буде офіційна заява з цього приводу. Можу тільки сказати, що Володя скаржиться на біль в серці, іноді біль настільки гострий, що він задихається і відчуває блювотні позиви», - розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський.

Читайте також: Москалькова заявляє, що побитий Балух сам винен: "має підкорятися"

Як повідомлялося, раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що українського активіста Балуха у сімферопольскому СІЗО «вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися».

Засуджений в окупованому Росією Криму Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання, повідомила, що Балух вживає знеболювальні препарати через сильний біль.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуза 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 набоїв і декілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій через свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-