Москалькова заявляє, що побитий Балух сам винен:

Москалькова заявляє, що побитий Балух сам винен: "має підкорятися"

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова стверджує, що Володимир Балух, якого тримають у кримському СІЗО, "сам порушує порядок".

Про це повідомляє ТАСС.

"Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова спростувала інформацію про побиття засудженого в РФ до п'яти років за незаконне зберігання зброї і боєприпасів українця Володимира Балуха і констатувала, що він сам порушує порядок у СІЗО", - йдеться в повідомленні ТАСС.

Як поінформувала Москалькова, Балух нібито намагався зламати двері, а також "поводився грубо й зухвало проти співробітників ФСВП".

Спростовувавши грубе ставлення до українського політв'язня, омбудсмен заявила, що "людина повинна підкорятися правилам внутрішнього розпорядку в цих умовах". 

Раніше, 14 вересня, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів журналістам, що активіста Балуха "вивели з камери, сильно побили й погрожували позбавитися".

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагала від російської влади негайно допустити її до українського активіста Балуха, висловивши готовність виїхати в окупований Крим будь-якої хвилини.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і декілька тротилових шашок. "Суд" у Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) по сукупності двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Читайте також: Докази побиття Балуха передадуть у суди - МЗС

Під час подій на Майдані в Києві Балух на своєму будинку в кримському селі Серебрянка встановив прапор України. Після окупації півострова українець не зняв прапора, за що російська влада почала його переслідувати.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-