Докази побиття Балуха передадуть у суди - МЗС

Докази побиття Балуха передадуть у суди - МЗС

Укрінформ
Докази побиття українського політв'язня в окупованому Криму Володимира Балуха будуть передані в суди.

Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца у Тwitter

"Побиття окупантами В. Балуха, який 181 день голодує - за межами добра і зла. Докази злочинів передамо в суди", - заявила вона.

Читайте також: Денісова вимагає негайно допустити її до Балуха

Як повідомлялося, 14 вересня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів журналістам, що активіста Балуха вивели з камери, сильно побили й погрожували позбутися.

Після цього адвокат Володимира Балуха зв'язався телефоном у СІЗО з черговим. Черговий запевнив адвоката, що жодних надзвичайних подій не відбувалося, включаючи і Володимира Балуха.

Кримська правозахисна група вважає, що назвати інформацію чергового достовірною або ні складно, оскільки перевірити її можна тільки після того, як захисник українця особисто зустрінеться з ним.

Наразі адвокат Балуха знаходиться під СІЗО, де утримують Балуха, і намагається зустрітися зі своїм підзахисним.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова також вимагає від російської влади негайно допустити її до українського активіста Балуха і готова виїхати до нього у будь-яку хвилину.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд" у Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Під час подій на Майдані у Києві Балух на своєму домі у кримському селі Сереблянка встановив прапор України. Після окупації півострова українець не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-