Новий викид на “Титані”: ІС заявляє, що кислотні відстійники засипали хлорним вапном

Новий викид на “Титані”: ІС заявляє, що кислотні відстійники засипали хлорним вапном

Укрінформ
Новий викид хімічних речовин на заводі "Титан" в Армянську, що в окупованому Криму, спровокували невмілі дії місцевих співробітників екстрених служб.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор "Інформаційного спротиву", народний депутат України Дмитро Тимчук.

"За інформацією групи ІС від наших джерел в Армянську, що працюють на заводі "Титан", причиною погіршення екологічної обстановки могло стати звичайне головотяпство місцевих чиновників окупаційної адміністрації і "надзвичайників" РФ. А саме - окупаційна влада дала команду засипати "чим завгодно" кислотні відстійники, щоб виключити розліт токсичного пилу. Виконуючи команду, місцеві умільці, серед іншого, використали для засипання хлорне вапно, яке вступило в реакцію з речовинами із відстійника, що призвело до виділення хлору", - написав Тимчук.

За його словами, окупанти починають просувати версію, що причиною погіршення екологічної обстановки міг стати "викид хімречовин з території України".

Читайте також: Викиди “Титану”: соцмережі в окупованому Криму кричать про катастрофу

"Той факт, що в прилеглих районах Херсонської області немає жодного об'єкта, здатного становити хоча б найменшу загрозу, ігнорується. Людей підводять до думки, що Україна навмисне щось розпилила", - зазначив Тимчук.

Він додав, що тепер до сірчаного ангідриду в повітрі додався ще й хлор - теж отруйний газ. Але кримські колаборанти продовжують стверджувати, що життю і здоров'ю населення нічого не загрожує, а режим надзвичайної події - це бюрократична формальність.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч проти 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

На 12-й день екологічної катастрофи так звана влада Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

14 вересня так звана глава регіонального управління "Роспотребнадзора" Наталія Пеньковська заявила, що на півночі окупованого півострова зареєстровано перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню і сірчистому ангідриду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-