Викиди “Титану”: соцмережі в окупованому Криму кричать про катастрофу

Викиди “Титану”: соцмережі в окупованому Криму кричать про катастрофу

Укрінформ
В окупованому Криму жителі Армянська знову скаржаться в соцмережах на викиди заводу "Титан".

Про це пише в мікроблозі Twitter користувач RoksolanaToday & Крим, який збирає свідчення місцевих жителів у соцмережах.

"Армянськ - місто-катастрофа, газова камера! Перекоп біля відстійника задихається", - коментує блогер повідомлення з міста.

Жителі, зокрема, повідомляють, що в Армянську і селі Перекоп навіть при закритих вікнах у будинках у людей сльозяться очі і дере в горлі, в роті присмак сірки. За твердженням місцевих, завод знову працює. Тоді як у окупаційної влади інтерес до проблеми пропав і дітей, евакуйованих з міста тиждень тому, мають намір повертати додому.

Читайте також: Із зони впливу кримського "Титану" вивезли понад 500 дітей і дорослих

"У ці хвилини Армянськ і околиці накрило сірчаною кислотою. Люди пишуть, що ніби опинилися в газовій камері. Почалася паніка, тому що скоро в цю душогубку окупанти привезуть дітей", - пише блогер з ніком "Кримський бандерівець".

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", стався викид невідомої отруйної речовини. Хімічне забруднення через викиди заводу "Титан" було зафіксовано також на Херсонщині.

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня Херсонська ОДА вирішила евакуювати дітей з населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів, які розташовані в зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Українська поліція зараз розглядає три версії забруднення повітря в окупованому Криму та на Херсонщині: перша - викиди в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду і оксиду сірки були здійснені в зв'язку з неправильною експлуатацією заводів "Титан", "Кримський содовий завод" і "Кримський бромовий завод"; друга - викиди в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду і оксиду сірки відбулися через пошкодження резервуарів з відходами на заводах "Титан", "Кримський содовий завод" і "Кримський бромовий завод" під час здійснення військових навчань РФ; третя - викиди в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду і оксиду сірки здійснені РФ з метою створення масштабної інформкампанії проти України для дестабілізації обстановки на півдні Херсонщини шляхом організації стихійних мітингів невдоволених екологічною ситуацією місцевих жителів з обох сторін адмінкордону до вимог розблокувати дамбу на Північнокримському каналі і відновити подачу води на тимчасово окуповану територію АР Крим для припинення техногенної катастрофи в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-