Росія роздуває інформаційну

Росія роздуває інформаційну "бульбашку" про "щасливе" життя в Криму - Джапарова

Фото
Укрінформ
Росія намагається створити на міжнародній арені паралельну реальність реальним подіям у Криму, поширюючи інформаційну бульбашки про "щасливе" життя в анексованому Криму та "демократичний" референдум 2014 року.

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час дискусії в рамках щорічного форуму Ялтинської європейської стратегії "Кримська декларація – що далі?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Форум Ялтинської європейської стратегії "Кримська декларація – що далі?"

"Сьогодні Російська Федерація намагається створити таку собі паралельну реальність... більшість відчувають це, особливо подорожуючи на міжнародні майданчики від ОБСЄ до Парламентської Асамблеї Ради Європи, де РФ активно адвокатує ту дійсність, ту інформаційну бульбашку про "щасливе" життя громадян України в російській дійсності, намагається довести світові, що в 2014 році відбулася не окупація з злочин Росії проти України, а вільний, демократичний референдум, де кримчани визначилися зі своїм майбутнім", - зазначила вона.

Читайте також: Військового шляху повернення Криму не існує - дипломат

Так само, за їх словами, Росія намагаються переконати, що відбувається не війна РФ проти України, а громадянська війна, та у правдивості багато інших російських міфів.

Водночас Джапарова наголосила, що щодня в окупованому Росією Криму відбуваються злочини не тільки в гуманітарному вимірі, зокрема, переслідування людей за політичними ознаками й мотивами, але також військові злочини, наприклад, переміщення цивільного населення з території РФ на півострів, блокада Азовського моря тощо.

Фото: Андрій Сірик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-