Військового шляху повернення Криму не існує - дипломат

Військового шляху повернення Криму не існує - дипломат

Укрінформ
Військового шляху повернення незаконно анексованого Росією Криму не існує, Україна йде політико-дипломатичним, юридичним шляхом.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС Олег Герасименко під час дискусії в рамках щорічного форуму Ялтинської європейської стратегії "Кримська декларація – що далі?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Військового шляху повернення Криму не існує! Є політико- дипломатичний шлях, є юридичний шлях - саме на цих напрямках ми працюємо", - підкреслив він.

За словами Герасименка, на політико-дипломатичному шляху Україна працює за трьома напрямками. Так, він зазначив, що перший напрямок - це доведення до  країн-партнерів інформації про ситуацію в Криму, про стан справ з дотриманням прав людини, про мілітаризацію півострова тощо.

Читайте також: У Криму арештували активіста за репости 2010 року

Крім того, посол розповів, що другий напрямок - робота з доведення до іноземних країн та міжнародних організацій необхідності протидіяти агресивній політиці Росії, наприклад, щодо запровадження санкцій та іншого тиску на РФ.

Третім напрямком роботи з повернення Криму дипломат назвав напрацювання й ухвалення міжнародних документів, які містять юридичні кваліфікації діям Росії на півострові та становлять основу для міжнародних юрисдикційних установ, ЄСПЛ, Міжнародного суду та арбітражів.

Разом з тим посол наголосив, що політико-дипломатичний шлях повернення Криму є довгим і не варто розраховувати, що зміни відбудуться завтра-післязавтра чи в середньостроковій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-