Італія не дозволила внести

Італія не дозволила внести "депутатку" з Криму до санкційного списку — ЗМІ

Укрінформ
Уряд Італії заблокував включення так званої сенаторки від Криму Ольги Тімофеєвої до санкційного списку Європейського Союзу проти Росії.

Про це повідомляє Politico з посиланням на трьох дипломатів.

"Уряд Італії заблокував включення кримської депутатки до санкційного списку Європейського Союзу проти Росії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Politico, у  середу представники робочої групи Ради ЄС з міжнародних відносин (RELEX) домовилися на своєму засіданні продовжити європейські санкції проти російських громадян і компаній "у зв'язку з їхніми діями проти територіальної цілісності України" на шість місяців, а саме  до 15 березня 2019 року.

За словами співрозмовників, представники країн Балтики та Великої Британії хотіли навіть розширити список. Однак, представник Італії заявив, якщо зі списку не будуть вилучені імена, то тоді не можна його доповнювати.

Як повідомляє видання, у списку містяться імена так званих "колишніх" чиновників, які більше не обіймають посад. 

Читайте також: Гройсман: Санкції ЄС - дієвий спосіб показати єдність у боротьбі за суверенітет України

Зазначається, що особа, яку мали внести до санкційного списку, є так званим сенатором від Криму - Ольга Леонідівна Тімофеєва.

Італійські дипломати відмовились коментувати ситуацію.

Як повідомлялося, Європейський Союз продовжив на подальші півроку персональні обмежувальні заходи проти російських осіб та установ, що причетні до посягання на суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-