Аварія на

Аварія на "Титані" в Криму: на Херсонщині сульфати забруднюють грунт

Документ
Укрінформ
У Херсонській області в пробах, узятих у ґрунті біля свердловини з питною водою, виявили підвищений вміст сульфатів.

Про це йдеться у відповіді Державної екологічної інспекції України в Херсонській області, передає "Радіо Свобода".

За інформацією Держекоінспекції, 31 серпня 2018 року фахівці взяли проби грунту в точках постійного моніторингового спостереження за впливом підприємства «Кримський титан» на стан грунту в районі Преображенської сільської ради Каланчацького району та Першокостянтинівської сільської ради Чаплинського району, а також біля пунктів пропуску «Чаплинка» і «Каланчак».

Проби показали, що біля свердловини питної води на території Преображенської сільської ради та біля пункту пропуску «Каланчак» вміст сульфатів у грунті перевищено в порівнянні з минулими роками.

Читайте також: Викиди на "Титані": постраждалим радять збирати для суду рецепти й чеки на ліки

​Також у відомстві повідомили, що 5 вересня фахівці взяли проби грунту в селах Олександрівка, Преображенка і біля свердловини питної води на території Преображенської сільської ради в Каланчацькому районі, а також у селах Первоконстантинівка, Григорівка, Нововолодимирівка та Іванівка в Чаплинському районі.

У порівнянні з пробами, взятими 31 серпня, вміст сульфатів збільшився в селі Першокостянтинівка (з 78,2 мг/дм3 до 119,32 мг/дм3) і біля свердловини питної води на території Преображенського сільської ради (с 312,8 мг/дм3 до 617,4 мг/дм3), де також збільшився вміст хлоридів (з 46,15 мг/дм3 до 103,0 мг/дм3), йдеться у відповіді відомства.

Читайте також: У Супрун розповіли, як викиди з "Титану" впливають на здоров’я

У Держекоінспекції додали, що 12 вересня фахівці знову взяли проби в цих точках для подальших досліджень.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного і дошкільного віку.

Читайте також: Постраждалих від викидів "Титану" просять писати скарги в прокуратуру АРК

6 вересня влада Херсонщини вирішила евакуювати дітей з населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів, які розташовані в зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-