У Супрун розповіли, як викиди з

У Супрун розповіли, як викиди з "Титану" впливають на здоров’я

Укрінформ
Шкідливі викиди кримського заводу "Титан" не можуть викликати серйозних захворювань.

Про це заявив журналістам заступник генерального директора Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Роман Родина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо хвороб: на щастя, сірчистий ангідрид, його концентрація, лежить в гранично допустимих межах і не викликає серйозних захворювань. Але підвищена концентрація може викликати подразнення слизових оболонок, кашель, нежить. Також це може викликати ускладнення, якщо в людини, наприклад, є бронхіальна астма", - зазначив Родина.

Також представник МОЗ зауважив, що дія шкідливих речовин в повітрі може подразнювати слизову оболонку очей та оболонку верхніх дихальних шляхів.

"В чому це може проявлятись: сухість в роті, кашель, порушення дихання", - додав він.

Разом з тим Родина зауважив, що самі викиди концентруються на низинних територіях.

"При відчутних ознаках варто застосувати засоби індивідуального захисту, намочити марлеву пов'язку в розчині води та соди для нейтралізації кислоти", - порекомендував він.

Читайте також: Екологічне лихо у Криму: Черниш дав "просту пораду" окупантам

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини. Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди заводу "Титан".

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного і дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини вирішила евакуювати дітей з населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів, які розташовані в зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Українська поліція наразі розглядає три версії забруднення повітря в окупованому Криму та на Херсонщині: перша - викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки був здійснений у зв’язку з неправильною експлуатацією заводів, розташованих на півночі Криму ("Титан", "Кримський содовий завод" та "Кримський бромовий завод"); друга - викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки стався через пошкодження резервуарів з відходами на заводах "Кримський титан", "Кримський содовий завод" та "Кримський бромовий завод" під час здійснення військових навчань РФ; третя - викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки здійснений РФ з метою створення масштабної інформкампанії проти України для дестабілізації обстановки на півдні Херсонщини шляхом організації стихійних мітингів невдоволених екологічною ситуацією місцевих мешканців з обох сторін адмінкордону з вимогами розблокувати дамбу на Північнокримському каналі та відновити подачу води на тимчасово окуповану територію АР Крим для припинення техногенної катастрофи в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-