Екологічне лихо у Криму: Черниш дав

Екологічне лихо у Криму: Черниш дав "просту пораду" окупантам

Укрінформ
Проведені дослідження не підтверджують, що джерелом викидів на кримському заводі "Титан" став кислотний накопичувач.

Про це журналістам заявив глава МінТОТ Вадим Черниш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі ці розмови про те, що причина - у кислотному накопичувачі, і тому "дайте воду", на нашу думку, - безпідставні твердження. Наші дослідження не показують, що джерелом є кислотний накопичувач", - заявив він.

Міністр уточнив, що, на відміну від виробничого цеху, в кислотному накопичувачі немає температури близько 200 градусів, а речовини, які є в повітрі, не характерні для процесу випаровування в накопичувачі.

Крім того, Черниш звернув увагу на нелогічність заяв окупаційної влади Криму: категорична відмова оголосити результати досліджень і водночас - однозначна позиція щодо джерела викидів, що, на думку міністра, є своєрідним "роздвоєнням особистості".

"Ще раз підкреслю - нічого простішого нема, ніж зупинити роботу небезпечного підприємства", - додав очільник відомства.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини. Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди заводу "Титан".

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного і дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини вирішила евакуювати дітей з населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів, які розташовані в зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Читайте також: Росія намагається використати ситуацію в Армянську для маніпуляцій - Клімкін

Українська поліція наразі розглядає три версії забруднення повітря в окупованому Криму та на Херсонщині: перша - викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки був здійснений у зв’язку з неправильною експлуатацією заводів, розташованих на півночі Криму ("Титан", "Кримський содовий завод" та "Кримський бромовий завод"); друга - викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки стався через пошкодження резервуарів з відходами на заводах "Кримський Титан", "Кримський содовий завод" та "Кримський бромовий завод" під час здійснення військових навчань РФ; третя - викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки здійснений РФ з метою створення масштабної інформкампанії проти України для дестабілізації обстановки на півдні Херсонщини шляхом організації стихійних мітингів невдоволених екологічною ситуацією місцевих мешканців з обох сторін адмінкордону з вимогами розблокувати дамбу на Північнокримському каналі та відновити подачу води на ТОТ АР Крим для припинення техногенної катастрофи в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-