Росія намагається використати ситуацію в Армянську для маніпуляцій - Клімкін

Росія намагається використати ситуацію в Армянську для маніпуляцій - Клімкін

Укрінформ
Росія намагається використати на міжнародних майданчиках ситуацію з непостачанням води з України в окупований Крим не в контексті міжнародного права й анексії півострова, а в гуманітарному контексті.

Про це заявив журналістам у середу, 12 вересня, міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз Росія намагається використати цю ситуацію (в Армянську - ред,) для розкручування, в тому числі на міжнародних майданчиках, питання непостачання води на окуповану територію, чого ми за визначенням ніколи не будемо робити, але розручувати цю проблему не з точки зору міжнародного права, а начебто загортаючи це в гуманітарну обгортку", - сказав Клімкін.

Він також зазначив, що Міністерство закордонних справ підготувало проект звернення до міжнародної Організації із заборони хімічної зброї через ситуацію на кримському "Титані". Наразі спільно з МОЗ та Мінекології проводиться збирання інформації для підкріплення цього звернення фактами та результатів експертиз щодо стану хімічного забруднення в окупованому Криму.

Клімкін поінформував, що наразі відбувся попередній контакт з ОЗХЗ.

Водночас він зауважив, що українська сторона не робитиме нічого, що дасть Росії можливість використати це питання в контексті маніпуляцій з водою.

"Ми прекрасно знаємо про всі фейкові плани начебто побудувати це водопостачання. Ми цього зробити ніколи не дозволимо. На окуповану територію вода за контрактом, де написано "Крим, Росія", ніколи постачатися не буде", - наголосив міністр.

Читайте також: На Херсонщині відмили 300 кілометрів доріг від викидів "Титану"

Як повідомлялося, у ніч проти 24 серпня в місті Армянськ в окупованому Росією Криму на заводі "Титан" сталися викиди невідомої отруйної речовини.

На Херсонщині також було зафіксовано хімічне забруднення через викиди на заводі.

Згодом кримський "Титан" призупинив роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини прийняла рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, розташованих у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-