Постраждалих від викидів

Постраждалих від викидів "Титану" просять писати скарги в прокуратуру АРК

Укрінформ
Прокуратура АРК закликала усіх постраждалих внаслідок викидів шкідливих речовин заводу "Титан" в окупованому Криму звертатись до правоохоронців та реєструвати скарги і заяви.

Про це заявив під час прес-конференції начальник управління Прокуратура АРК Євген Комаровський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я би хотів звернутись до громадян, які проживають у тимчасово окупованому Криму, та всіх, хто вважає себе постраждалим від екологічної катастрофи, яка сталась в Криму: будь ласка, звертайтесь до органів правопорядку АРК. Це безпосередньо прокуратура АРК, яка розташована в місті Києві та має свій окремий структурний підрозділ в Херсоні, та органи Нацполіції, які розташовані в Одесі, та окремий підрозділ - у місті Херсоні. Звертайтесь із заявами", - зазначив він.

Читайте також: МОЗ оприлюднило дані щодо шкідливих речовин на Херсонщині

Представник прокуратури запевнив, що всі отримані факти будуть перевірені та "їм буде надана належна правова оцінка".

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 24 серпня в місті Армянськ в окупованому Росією Криму на заводі "Титан" сталися викиди невідомої отруйної речовини.

На Херсонщині також було зафіксовано хімічне забруднення через викиди на заводі.

Згодом кримський "Титан" призупинив роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини прийняла рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в області.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

На півдні Херсонської області епідеміологи щогодини роблять аналіз повітря на вміст отруйних речовин.

Близько 1300 осіб було оглянуто щодо симптомів отруєння хімічною речовиною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-