МОЗ оприлюднило дані щодо шкідливих речовин на Херсонщині

МОЗ оприлюднило дані щодо шкідливих речовин на Херсонщині

Укрінформ
Ситуація у Херсонській області залишається стабільною, показники концентрації шкідливих речовин у межах норми, а жителі південних територій не звертаються по медичну допомогу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“За результатами досліджень мобільної лабораторії, протягом останньої доби на півдні Херсонщини перевищень максимально разової та середньодобової концентрації шкідливих речовин на території Херсонської області не виявлено. Дослідження на вміст в атмосферному повітрі оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю та пилу проводилися поблизу КПВВ “Каланчак”. За минулу добу до закладів охорони здоров’я області для отримання медичної допомоги громадяни не зверталися”, - поінформували у МОЗ.

У відомстві наголосили, що структурні підрозділи МОЗ України та інших міністерств продовжують проводити регулярні лабораторні дослідження повітря і тримати на контролі стан здоров’я жителів області.

Читайте також: Викиди на “Титані”: медики оглядають усіх, хто в’їжджає з окупованого Криму

Медики наголошують: у разі погіршення самопочуття (неприємного присмаку у роті, подразнення слизових оболонок очей, органів дихання, шкіри) слід терміново звертатися до лікарів.

Як повідомляв Укрінформ, на півдні Херсонської області епідеміологи щогодини роблять аналіз повітря на вміст отруйних речовин.

Близько 1300 осіб було оглянуто щодо симптомів отруєння хімічною речовиною.

У ніч проти 24 серпня в місті Армянськ в окупованому Росією Кримуна заводі "Титан" сталися викиди невідомої отруйної речовини.

На Херсонщині також було зафіксовано хімічне забруднення через викиди на заводі.

Згодом кримський "Титан" призупинив роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини прийняла рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в області.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-