Викиди на “Титані”: медики оглядають усіх, хто в’їжджає з окупованого Криму

Викиди на “Титані”: медики оглядають усіх, хто в’їжджає з окупованого Криму

Укрінформ
На КПВВ «Чаплинка» та «Каланчак» цілодобово чергують бригади екстреної медичної допомоги, медики яких оглядають усіх громадян, які в’їжджають на підконтрольні Україні території з окупованої АР Крим.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

"На КПВВ «Чаплинка» та «Каланчак» цілодобово чергують бригади екстреної медичної допомоги, лікарі з яких будуть оглядати всіх громадян, які з території окупованого Криму заходитимуть на підконтрольну Україні територію. У пунктах пропуску постраждалі громадяни зможуть отримати інформацію щодо отримання додаткової допомоги у зв'язку з екологічною ситуацією", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у разі виявлення потреби в спеціалізованій медичній допомозі, громадян будуть направляти до найближчих відповідних медичних закладів на підконтрольній території.

"Проходження громадянами України з окупованого півострову, які постраждали від хімічного отруєння, буде оформлятися у пришвидшеному порядку”, - наголосили у МОЗ.

У відомстві також нагадали, що телефони екстренної допомоги: 101 та 103. Консультація за телефонами: +38 (0552) 26 26 43 та +38 (067) 348 77 27 - управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Читайте також: Викиди на “Титані”: на Херсонщині проводять знезараження території

Як інформує прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у Twitter, на адмінмежі з окупованим Кримом працює три бригади лікарів.

"Поблизу адмінмежі з АРК працює 3 бригади лікарів, до яких увійшли 5 лікарів з Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні: пульмонолог, 2 педіатри, 2 сімейних лікаря-терапевта. Медики працюють у селах Олексіївка, Новоолександрівка, Хорли", - зазначили у МТОТ.

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку із ситуацією навколо заводу «Титан» в Армянську в АР Крим МІП та МОЗ підготували рекомендації для населення, що мешкає в північних районах Криму та півдні Херсонщини. Там міститься інформація про те, що відбулося у ніч з 24 серпня в районі розташування цього хімічного підприємства, а також надаються пояснення, як саме проявляються ознаки отруєння. Зокрема, хімічні сполуки подразнюють очі, слизові оболонки, шкіру та дихальні шляхи. Може з'явитися утруднення дихання - кашель, виділення мокротиння, іноді з домішками крові, нежить, носова кровотеча та біль у грудях. При подразненні слизової оболонки очей - почервоніння, запалення, набряклість, помутніння рогівки, ураження райдужної оболонки очей. При гострих отруєннях - головний біль, запаморочення, загальна слабкість. Хімічне забруднення також може ускладнювати хронічні захворювання легенів, такі як астма та емфізема.

Містяться також рекомендації відносно того, що треба робити у таких випадках у приміщенні та поза приміщеннями.

У ніч проти 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди.

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини ухвалила рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які перебувають у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-