Викиди на “Титані”: на Херсонщині проводять знезараження території

Викиди на “Титані”: на Херсонщині проводять знезараження території

Фото
Укрінформ
На території Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області організовано цілодобовий моніторинг екологічної ситуації після викидів кримського заводу "Титан".

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС в Херсонській області.

Крім того, рятувальники вже обробили 194 км автодоріг та 2,5 га території й будівель КПВВ "Каланчак" та КПВВ "Чаплинка".

"З метою мінімізації негативних наслідків екологічної ситуації на території Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області, надання допомоги населенню підрозділами ДСНС України організовано: цілодобовий моніторинг стану ситуації в регіоні; надання допомоги у перевезенні дітей з с. Каїрка Каланчацького району до оздоровчих таборів м. Скадовськ; розгортання двох пунктів надання допомоги населенню поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка", де забезпечено цілодобове чергування особового складу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Викиди "Титану": на материкову Україну виїхали 59 кримчан

У ДСНС також зазначили, що 9 вересня хіміко-радіометрична лабораторія Міжрегіонального центру швидкого реагування провела хімічну розвідку в центральній частині с. Олександрівка та в центральній частині с. Преображенка. Так, за результатами експрес-аналізу небезпечних речовин не виявлено.

"Проведено дегазацію території спеціальною технікою відкритих ділянок та дахів будівель КПВВ "Каланчак", КПВВ "Чаплинка" на площі 2,5 га та ділянок автодоріг до населених пунктів с. Ставки і с. Каїрка Каланчацького району (оброблено автодороги протяжністю 20 км). Всього з початку робіт оброблено 194 км автодоріг та 2,5 га території та будівель КПВВ "Каланчак" та КПВВ "Чаплинка", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян розповів, що через шкідливі викиди в Криму по медичну допомогу звернувся 61 прикордонник. З них п'ятеро госпіталізовані і проходять детальне медичне обстеження в Одесі, іншим надано медичну допомогу, і вони повернулися до виконання своїх службових обов'язків.

У ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди із заводу "Титан".

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини ухвалила рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які перебувають у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Крім того, тимчасово зупинено роботу КПП "Каланчак" та "Чаплинка" на кордоні з Кримом.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-