У колонії заявляють, що госпіталізують Сенцова, якщо йому стане гірше

У колонії заявляють, що госпіталізують Сенцова, якщо йому стане гірше

Політв’язні
Укрінформ
У разі погіршення стану здоров'я український режисер Олег Сенцов, який в російській колонії голодує з 14 травня, буде терміново направлений до російської лікувальної установи. 

Про це 11 вересня повідомила прес-служба ФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу.

"Фактів відмови О. Сенцова від підтримувальної терапії і медичної допомоги не зареєстровано. Олег Сенцов знаходиться під постійним динамічним наглядом медичних працівників і у разі погіршення стану здоров'я він буде негайно направлений до лікувальної установи державної системи охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, Сенцов щодня отримує підтримувальну терапію, призначене лікування і приймає поживну суміш.

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів в Росії.

Читайте також: Москалькова сьогодні дасть довідки про здоров’я Сенцова і Балуха - омбудсмен

За словами адвоката Дмитра Дінзе, здоров'ю українця завдано безповоротної шкоди, Сенцову важко вставати з ліжка.

У кінці липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування і прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Одночасно суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала більше 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер, згідно з американським законодавством, документ буде направлено на розгляд профільного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-