Москалькова сьогодні дасть довідки про здоров’я Сенцова і Балуха - омбудсмен

Москалькова сьогодні дасть довідки про здоров’я Сенцова і Балуха - омбудсмен

Укрінформ
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова пообіцяла у середу, 12 вересня, надати медичні довідки про стан здоров’я українських політв’язнів Олега Сенцова і Володимира Балуха.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

«Документи підпишуть незалежні експерти у сфері охорони здоров’я після повного огляду хлопців, які голодують 121 і 177 день відповідно», – зазначила Денісова.

Читайте також: Сестра Сенцова розповіла, що він написав у заповіті

Під час розмови вона також попросила Москалькову посприяти зустрічі заарештованих у Криму активістів Зекір’яєва, Салієва та Ібрагімова із сім’ями.

«Сервер Зекір’яєв, Сейран Салієв та Тімур Ібрагімов. Хлопців утримують у Сімфоропольскому СІЗО. За рік батьки так і не побачилися з синами, а дружини - з своїми чоловікам. Тож я попросила Уповноваженого в РФ посприяти цим зустрічам», – написала Денісова.

Читайте також: Звільнити Балуха і Сенцова: МЗС знову закликає світ посилити тиск на Росію

Крім того, згідно з повідомленням, Денісова і Москалькова мають намір повторити спробу синхронного візиту до Володимира Балуха та Кирила Вишинського.

Як повідомлялося,  ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку в Криму, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд" в Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) по сукупності двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Читайте також: “На межі”: Денісова наполягає на незалежній медкомісії для Сенцова

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля.

За словами його адвоката Дмитра Дінзе, який 7 вересня відвідав ув’язненого, Олегу Сенцову важко вставати з ліжка, здоров’ю українця завдано незворотної шкоди. 

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-