Звільнити Балуха і Сенцова: МЗС знову закликає світ посилити тиск на Росію

Звільнити Балуха і Сенцова: МЗС знову закликає світ посилити тиск на Росію

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ закликають світ посилити тиск на Росію задля звільнення українських політв'язнів Володимира Балуха та Олега Сенцова, які продовжуть безстрокове голодування.

Про це написала у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"177 днів голодує Володимир Балух. 121-Олег Сенцов. Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ задля їхнього звільнення", - написала Беца.

Як повідомлялося,  ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку в Криму, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд" в Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) по сукупності двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Читайте також: Сенцову важко вставати — адвокат

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля.

За словами його адвоката Дмитра Дінзе, який 7 вересня відвідав ув’язненого, Олегу Сенцову важко вставати з ліжка, здоров’ю українця завдано незворотної шкоди. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-