“На межі”: Денісова наполягає на незалежній медкомісії для Сенцова

“На межі”: Денісова наполягає на незалежній медкомісії для Сенцова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова не вірить запевненням з російської сторони щодо стану здоров'я незаконно ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Український омбудсмен наполягає на висновках незалежної медичної комісії.

Про це вона написала у Facebook.

"Я не вірю жодному слову РФ. Вони лише роблять гучні заяви, що стан здоров’я українського політв’язня на 121 дні голодування не погіршився. Але у мене немає жодного офіційного підтверджуючого документа. Олег Сенцов на межі. Інакше він не написав би заповіт на свою творчість. Але незламний, вперто бореться за долі усіх політв’язнів. Я хочу бачити медичну довідку щодо стану здоров’я Олега Сенцова від незалежної медичної комісії. Я маю переконатися в тому, що він отримає необхідну йому допомогу", - заявила Денісова.

Вона зазначила, що, за її інформацією, у Сенцова погіршився стан здоров’я, до довгого списку тяжких діагнозів додалася гіпоксія.

"Мозку та серцю Олега не вистачає кисню. Від цього у його голові – туман, все тіло німіє", - написала вона.

Саме тому, за її словами, вона вкотре звернулася до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової та до голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова щодо ситуації навколо українця.

Читайте також: Сенцову важко вставати — адвокат

Незаконно засуджений в РФ до 20 років за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

19 червня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що за процедурою засуджений сам повинен ініціювати розв'язання питання про помилування, однак Сенцов відмовився.

Сестра режисера Наталя Каплан повідомила, що Олег Сенцов, який тримає голодування 120 днів, написав заповіт на свою творчість в разі смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-