Викиди

Викиди "Титану": людям, що потрапили у зону забруднення дали рекомендації

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики та Міністерство охорони здоров’я підготували рекомендації для жителів північних районів Криму та півдня Херсонщини — зони, на які вплинули або можуть вплинути викиди кримського заводу "Титан".

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила у Facebook.

"У зв’язку із ситуацією, що склалась навколо заводу «Титан» в Армянську в АР Крим, яка тимчасово окупована, МІП та МОЗ підготували рекомендації для населення, що мешкає в північних районах Криму та півдні Херсонщини”, - зазначила Джапарова.

За її словами, листівки будуть роздаватися на КПВВ на адмінмежі. Там міститься інформація про те, що відбулося у ніч з 24 серпня в районі розташування цього хімічного підприємства, а також надаються пояснення, як саме проявляються ознаки отруєння. Зокрема, хімічні сполуки подразнюють очі, слизові оболонки, шкіру та дихальні шляхи. Може з’явитися утруднення дихання — кашель, виділення мокротиння, іноді з домішками крові, нежить, носова кровотеча та біль у грудях. При подразненні слизової оболонки очей - почервоніння, запалення, набряклість, помутніння рогівки, ураження райдужної оболонки очей. При гострих отруєннях — головний біль, запаморочення, загальна слабкість. Хімічне забруднення також може ускладнювати хронічні захворювання легенів, такі як астма та емфізема.

Міститься також рекомендації відносно того, що треба робити у таких випадках у приміщенні та поза приміщеннями.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди.

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Читайте також: Викиди на “Титані”: на Херсонщині проводять знезараження території

6 вересня влада Херсонщини ухвалила рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які перебувають у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-