Північ Криму другу добу сидить без світла через аварію на

Північ Криму другу добу сидить без світла через аварію на "Титані"

Укрінформ
В окупованому Криму населені пункти на півночі півострова другий день залишаються без електроенергії через екологічну катастрофу, викликану хімічними викидами в атмосферу заводу "Титан".

Про це повідомляє підприємство "Крименерго".

За його даними, серед технічних заходів, викликаних забрудненням продуктами хімічного виробництва, - "обмивання і очищення ізоляції повітряних ліній району і підстанції "Армянськ".

У зв'язку з цим 6 і 7 вересня без електроенергії залишилися жителі села Волошине і 11 вулиць міста Армянська. Крім цього, 7-го вересня залишилися без електрики жителі села Перекоп, 13 вулиць в Армянську і cадове товариство «Титан».

Читайте також: Екологічне лихо у Криму: прокуратура АРК відкрила справу

У «Крименерго» попередили, що "через хімічне забруднення ізоляції електроустановок ГУП РК можливі позапланові відключення в електричних мережах, якими поставляється електроенергія населенню м.Армянська і прилеглих населених пунктів".

Як повідомлялося, в ніч на 24 серпня на півночі окупованого Криму стався викид відходів виробництва незаконно працюючих там хімічних підприємств, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть всередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком. 

У Херсонській області також були зафіксовані факти хімічного забруднення повітря і грунту з території окупованого Криму. Дітей з небезпечної місцевості евакуювали.

Лише на 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму розпорядилася "призупинити" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей дошкільного і шкільного віку з матерями вивезли з Армянська в санаторії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-