Ситуація з кримським

Ситуація з кримським "Титаном" постійно моніториться - Черниш

Укрінформ
Ситуація з кримським "Титаном" постійно моніториться і немає потреби в евакуації людей на підконтрольній частині України.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Вадим Черниш у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є два вже засідання з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій на обласному рівні. Ситуація не виходить, за нашими даними, зараз на той рівень, що треба евакуювати людей. Постійно будемо моніторити, раптом виникне загроза - влада відреагує миттєво. Комісія сьогодні вилетіла туди додаткова - ця ситуація знаходиться постійно під контролем органів влади", - заявив він.

Міністр уточнив, що для аналізу вже взяли проби грунту, води і повітря, однак такі проби потрібно повторювати впродовж кількох днів, "щоб зрозуміти динаміку".

Читайте також: Україна повідомила ООН та ОБСЄ про екологічну ситуацію в окупованому Криму

"Прогалина в інформаційному полі з боку окупаційної влади протягом тижня свідчить про те, що вони намагалися приховати справжню ситуацію", - зазначив Черниш.

Він уточнив, що відтепер потрібно тримати ситуацію на постійному контролі, адже окупаційна влада Криму поводить себе "абсолютно безвідповідально".

"Дуже дивно - подивіться, спочатку говорять "ніякої загрози немає" тиждень, а потім всіх раптово евакуюють, ще і пропонують оздоровитись. Це визнається, що існує шкода для здоров'я громадян", - додав глава МінТОТ.

Читайте також: На адмінмежі з Кримом через викиди "Титану" отруїлися прикордонники - Слободян

Як повідомлялося, 4 вересня роботу заводу "Титан" в окупованому Криму через токсичні викиди вирішили зупинити на два тижні. Дітей з міста Армянськ шкільного віку та дошкільнят з матерями відправили до санаторіїв.

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-