На адмінмежі з Кримом через викиди

На адмінмежі з Кримом через викиди "Титану" отруїлися прикордонники - Слободян

Укрінформ
На адмінмежі з Кримом зафіксовані випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості до заводу "Титан" в окупованому Армянську.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

"Прикордонники, які несуть службу в безпосередній близькості від цього заводу, скаржаться на самопочуття. Зокрема, це запаморочення, нудота, головний біль. Медики надають їм необхідну допомогу, ретельно обстежують", - повідомив Слободян.

При цьому він зазначив, що для громадян України, які проживають на материковій частині викиди заводу не являють загрози, тому що вітри дують у бік Криму.

"Вітер продовжує дути в глибину окупованого півострова, тому для громадян України, які проживають у Херсонській області, поки немає серйозних загроз" - зазначив він.

Читайте також: Клімкін заявив про екологічну катастрофу в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ посилаючись на представника Президента України в АРК Бориса Бабіна, викиди, які є причиною екологічного лиха на півночі Криму і в Херсонській області, спричиняють завод "Титан" в Армянську і содовий та бромний заводи в Красноперекопську.

Завод в Армянську виробляє лінію фарб, косметики, але відомо, що титан використовується і на корпусах підводних човнів, ракет; продукція содового заводу потрібна в скляній промисловості, щодо продукції бромного заводу, то в радянські часи її, за окремими джерелами, використовували і для виробництва хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-