Чеські та словацькі кінематографісти вимагають звільнити Сенцова

Чеські та словацькі кінематографісти вимагають звільнити Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Більше 100 відомих представників словацького й чеського кінематографа підписали лист-звернення до влади Словаччини із закликом вжити термінових заходів для звільнення Олега Сенцова.

Про це йдеться у відповідному листі, розміщеному на сайті Changenet.

«Ми вимагаємо від вас як представників влади Словаччини закликати Російську Федерацію негайно звільнити Сенцова у зв’язку з загрозою його життю; закликати РФ звільнити всіх українців-політичних в’язнів, особливо тих, які оголосили про голодування; закликати РФ дотримуватись своїх міжнародних зобов’язань, особливо Європейської угоди про права людини; закликати РФ поважати права усіх людей, включаючи українців та кримських татар», - йдеться у зверненні.

Словацькі кінематографісти наголосили, що «смерть Сенцова приведе до втрати віри в демократію серед тисяч людей» і підкреслили, що «такі порушення РФ міжнародного права у 21 столітті є неприйнятними».

Читайте також: Порошенко поговорив із президентом Фінляндії про Донбас та звільнення Сенцова

Лист направлений до президента Словаччини Андрея Кіски, голови Народної ради Андрея Данко та глави словацького Міністерства закордонних справ Мирослава Лайчака. Звернення підписали вже більше 100 осіб і кампанія триває.

Як відомо, Олег Сенцов, який засуджений у Росії до 20 років ув’язнення, був визнаний «Amnesty International» в якості в’язня сумління. До РФ із вимогами про звільнення Сенцова зверталися вже багато разів різні міжнародні організації, уряди та відомі люди зі всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-