У Москві затримали учасників акції на підтримку Сенцова - ЗМІ

У Москві затримали учасників акції на підтримку Сенцова - ЗМІ

Фото
Укрінформ
Поліція Москви затримала не менше семи учасників акції на Чистопрудному бульварі на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Новая газета".

"На Чистопрудному бульварі в Москві затримали активістів, які влаштували пікети на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який вже 100 днів голодує в ямальській колонії. Поліція затримала не менше семи осіб, їх повезли у відділення поліції для складання протоколу", - йдеться у повідомленні.

За даними газети, на акцію загалом прийшли близько 30 осіб, деякі з них тримали плакати на підтримку засудженого режисера і змінювали один одного.

Раніше у вівторок асоціація «Вільне слово» провела одиночні пікети біля пам'ятника Пушкіну в Москві. У ній брали участь перекладачки Любов Сумм і Наталія Мавлевич, письменниця Людмила Улицька, літературознавець Маріетта Чудакова та інші.

Як повідомлялося, сьогодні по всьому світу проходять акції на підтримку Олега Сенцова і з вимогою до РФ звільнити його.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. Таким чином він не приймає їжу вже 100 днів.

28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Читайте також: 100 днів голодування: світ вимагає від Москви звільнити Сенцова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати перевезення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Загалом в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: "Нова газета"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-